Inbraak en brandwerend rolluiken

Een oplossing voor ieder raam

Bij Abba Zonwering begrijpen we hoe belangrijk veiligheid is als het gaat om de bescherming van uw woning of bedrijfsruimte. Daarom bieden wij een breed scala aan inbraak- en brandwerende rolluiken die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Onze inbraakwerende rolluiken zijn ontworpen met het oog op preventie en afschrikking. Gemaakt van duurzame materialen zoals staal en aluminium, bieden ze een stevige barrière tegen ongewenste indringers. Met versterkte lamellen en geavanceerde sluitmechanismen zorgen onze rolluiken voor gemoedsrust en bescherming van uw eigendommen.

Naast inbraakbeveiliging bieden wij ook brandwerende rolluiken die een essentiële rol kunnen spelen bij het minimaliseren van de verspreiding van vuur en rook. Onze brandwerende rolluiken zijn zorgvuldig getest en gecertificeerd volgens de relevante brandveiligheidsnormen. Ze helpen bij het creëren van veilige evacuatieroutes en beschermen uw gebouw tegen de verwoestende gevolgen van brand.

Bij Abba Zonwering begrijpen we dat veiligheid niet ten koste hoeft te gaan van stijl en esthetiek. Daarom bieden onze inbraak- en brandwerende rolluiken een combinatie van functionaliteit en visuele aantrekkingskracht. Met verschillende kleuren, afwerkingen en bedieningsopties kunnen we rolluiken leveren die perfect passen bij de stijl van uw gebouw.

Ons toegewijde team van professionals staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste inbraak- en brandwerende rolluiken die aan uw specifieke behoeften voldoen. We streven ernaar om hoogwaardige producten te leveren die uw gemoedsrust vergroten en uw bezittingen beschermen.

Offerte aanvragen voor brandwerende luiken
Staaldichte rolluiken

70-95 SD/ALU is een inbraakwerend rolluik, welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit enkelwandige, stalen of aluminium, bolvormige, koud gerolvormde lamellen. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandige, geëxtrudeerde onderlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolluik voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving. Het stalen rolluik voldoet in aangepaste uitvoering aan de eisen voor inbraakwerendheid van klasse 3 van NEN 5096:2007.

Specificaties

Het pantser van 70 SD is tweezijdig oprolbaar.

Het pantser is opgebouwd uit in elkaar geschoven lamellen, welke aan de uiteinden worden voorzien van kunststof eindstukken, die voorkomen dat de lamellen uitschuiven. De eindstukken worden bevestigd door middel van blindklinknagels. De lamellen zijn enkelwandige, stalen of aluminium, bolvormige, koud gerolvormde profielen met een dikte van 0,90 mm of 1,20 mm en een hoogte van 70 mm of 95 mm. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandige, geëxtrudeerde onderlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel.

Het pantser wordt bij het openen en sluiten aan de zijkant geleid door twee geleiders. Deze geleiders bestaan uit een speciaal voor dit doel ontworpen verzinkt stalen, U-vormig profiel en een koker. Alle stalen delen zijn verzinkt.

Het bewegingsstelsel is samengesteld uit twee verzinkt stalen consoles, waartussen de buis is gelagerd. De consoles worden met bouten aan de koker of direct tegen de wand bevestigd. Tussen de consoles bevindt zich de aandrijfas, waarmee het pantser wordt opgerold.

Afhankelijk van de omstandigheden wordt als basis gebruik gemaakt van een 230 V elektrische buisaandrijving. Bij bijzondere toepassingen, als een grote afmeting of een hoge gebruiksfrequentie, kan gekozen worden voor een uitvoering met een 400 V opsteekaandrijving of 400 V kettingwielaandrijving. Om het rolluik met een buismotor bedienbaar te houden, kan er in geval van stroomuitval gekozen worden om deze uit te rusten met een noodstroomaccu en/of mechanische noodhandbediening.

– Per onderdeel kan het rolluik worden voorzien van poedercoating in elke gewenste RAL-kleur.
– Lamellen kunnen voorzien worden van stansgaten (bij de 95 mm lamel) en/of stormhaken.

Voor dit rolluik zijn diverse bedieningsvormen toe te passen, zoals een drukknopschakelaar, sleutelschakelaar en/of afstandsbediening.

Wanneer een rolluik als doorgang dient, moet deze verplicht worden uitgevoerd met een afrolbeveiliging. Wanneer er gekozen wordt voor een automatische aansturing, zoals een pulsbediening of handzender, dienen de benodigde beveiligingen, zoals een onderlatbeveiliging en/of fotocelbeveiliging, toegepast te worden, die zorgen voor een veilig gebruik van het rolluik.

Dit rolluik kan dagelijks gebruikt worden als (oprolbare) afsluiting en is uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitenmontage voor winkelbedrijven, kantoorgebouwen en objectbeveiliging en is uitstekend toe te passen als beveiliging tegen inbraak en/of vandalisme.

 

 

Rolluiken geperforeerd

95 PERFO is een inbraakwerend rolluik, welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit enkelwandige, stalen, bolvormige, koud gerolvormde lamellen voorzien van perforatie. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandige, geëxtrudeerde onderlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolluik voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving. Dit rolluik voldoet in aangepaste uitvoering aan de eisen voor inbraakwerendheid van klasse 3 van NEN 5096:2007.

Het rolluik heeft een visueel doorzicht van 70%.

Het pantser is opgebouwd uit in elkaar geschoven, geperforeerde lamellen, welke aan de uiteinden worden voorzien van kunststof eindstukken, die voorkomen dat de lamellen uitschuiven. De eindstukken worden bevestigd door middel van blindklinknagels. De lamellen zijn enkelwandige, stalen, bolvormige, koud gerolvormde profielen met een dikte van 1,00 mm voorzien van een perforatie. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandige, geëxtrudeerde onderlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel.

Het pantser wordt bij het openen en sluiten aan de zijkant geleid door twee geleiders. Deze geleiders bestaan uit een speciaal voor dit doel ontworpen verzinkt stalen, U-vormig profiel en een stalen koker. Alle stalen delen zijn verzinkt.

Het bewegingsstelsel is samengesteld uit twee verzinkt stalen consoles, waartussen de buis is gelagerd. De consoles worden met bouten aan de koker of direct tegen de wand bevestigd. Tussen de consoles bevindt zich de aandrijfas, waarmee het pantser wordt opgerold.

Voor dit rolluik wordt gebruik gemaakt van een 230 V elektrische buisaandrijving. Om het rolluik bedienbaar te houden, kan er in geval van stroomuitval gekozen worden om deze uit te rusten met een noodstroomaccu en/of mechanische noodhandbediening.

Per onderdeel kan het rolluik worden voorzien van poedercoating in elke gewenste RAL-kleur.

Voor dit rolluik zijn diverse bedieningsvormen toe te passen, zoals een drukknopschakelaar, sleutelschakelaar en/of afstandsbediening.

Wanneer een rolluik als doorgang dient, moet deze verplicht worden uitgevoerd met een afrolbeveiliging. Wanneer er gekozen wordt voor een automatische aansturing, zoals een pulsbediening of handzender, dienen er benodigde beveiligingen, zoals een onderlatbeveiliging en/of fotocelbeveiliging toegepast te worden, die zorgen voor een veilig gebruik van het rolluik.

Dit rolluik kan dagelijks gebruikt worden als (oprolbare) afsluiting en is uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitenmontage voor winkelbedrijven, kantoorgebouwen en objectbeveiliging en is uitstekend toe te passen als beveiliging tegen inbraak en/of vandalisme.

 

 

Ruithekken

RUIT TYPE K is een inbraakwerend striprolhek, welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit stalen, aluminium of RVS platstrip profielen, welke worden verbonden door middel van stalen of RVS koppelschakels. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandige, geëxtrudeerde onderlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolhek voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving.

– Uitvoerbaar met horizontale middenstijl en spitspunten tussen de profielen.
– Uitvoerbaar in staal, aluminium en RVS 304 en 316.
– Uitvoerbaar in 16 x 4, 18 x 4 , 20 x 4 en 23 x 4.

Het pantser is opgebouwd uit platstrip profielen in een gebogen ruitvorm met mazen van 180 x 134 mm. De strippen worden onderling aan elkaar verbonden door middel van stalen of RVS koppelschakels. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandige, geëxtrudeerde onderlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel, welke door middel van een lusprofiel aan de onderste strip wordt bevestigd.

Het pantser wordt bij het openen en sluiten aan de zijkant geleid door stalen of aluminium geleiders. Deze geleiders bestaan uit een speciaal voor dit doel ontworpen profiel voorzien van kunststof voering.

Het bewegingsstelsel is samengesteld uit twee verzinkt stalen consoles, waartussen de buis is gelagerd. De consoles worden met bouten aan de koker of direct tegen de wand bevestigd. Tussen de consoles bevindt zich de aandrijfas, waarmee het pantser wordt opgerold.

Afhankelijk van de omstandigheden wordt standaard gebruik gemaakt van een 230 V elektrische buisaandrijving. Bij een bijzondere toepassing, als een grote afmeting of een hoge gebruiksfrequentie, kan gekozen worden voor een uitvoering met een 400 V opsteekaandrijving of 400 V kettingwielaandrijving. Om het rolhek met een buismotor bedienbaar te houden, kan er in geval van stroomuitval gekozen worden om deze uit te rusten met een noodstroomaccu en/of mechanische noodhandbediening.

Per onderdeel kan het rolhek worden voorzien van poedercoating in elke gewenste RAL-kleur

Voor dit rolhek zijn allerlei bedieningsvormen toe te passen, zoals een drukknopschakelaar, sleutelschakelaar en/of afstandsbediening.

Wanneer een rolhek als doorgang dient, moet deze verplicht worden uitgevoerd met een afrolbeveiliging. Wanneer er gekozen wordt voor een automatische aansturing, zoals een pulsbediening of handzender, dienen de benodigde beveiligingen, zoals een onderlatbeveiliging, inklimbeveiliging en fotocelbeveiliging toegepast te worden, die zorgen voor een veilig gebruik van het rolhek.

Dit rolhek kan dagelijks gebruikt worden als (oprolbare) afsluiting en is uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitenmontage voor winkelbedrijven, parkeergarages en objectbeveiliging en is uitstekend toe te passen als beveiliging tegen inbraak en/of vandalisme.

 

 

Rolhekken

60-96 B is een inbraakwerend buis rolhek, welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit rechte, ronde buizen die onderling met elkaar verbonden zijn door middel van staal verzinkte koppelschakels. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandige, geëxtrudeerde onderlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolhek voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving.

Het rolhek heeft een visueel doorzicht van 80%.

Het pantser is opgebouwd uit rechte, ronde buizen van 14 x 1,0 mm of 18 x 1,5 mm, die zowel van binnen als van buiten sendzimir verzinkt zijn. De buizen worden onderling aan elkaar verbonden door middel van staal verzinkte koppelschakels. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandige, geëxtrudeerde sluitlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel, welke door middel van een lusprofiel aan de onderste buis wordt bevestigd.

Het pantser wordt bij het openen en sluiten aan de zijkant geleid door twee geleiders. Deze geleiders bestaan uit een speciaal voor dit doel ontworpen verzinkt stalen, U-vormig profiel en een koker. Alle stalen delen zijn verzinkt.

Het bewegingsstelsel is samengesteld uit twee verzinkt stalen consoles, waartussen de buis is gelagerd. De consoles worden met bouten aan de koker of direct tegen de wand bevestigd. Tussen de consoles bevindt zich de aandrijfas, waarmee het pantser wordt opgerold.

Om het rolhek in deze uitvoering in geval van stroomuitval bedienbaar te houden, kan er gekozen worden om deze uit te rusten met een noodstroomaccu en/of mechanische noodhandbediening.

Per onderdeel kan het rolhek worden voorzien van poedercoating in elke gewenste RAL-kleur

Voor dit rolhek zijn allerlei bedieningsvormen toe te passen, zoals een drukknopschakelaar, sleutelschakelaar en/of afstandsbediening.

Wanneer een rolhek als doorgang dient, moet deze verplicht worden uitgevoerd met een afrolbeveiliging. Wanneer er gekozen wordt voor een automatische aansturing, zoals een pulsbediening of handzender, dienen er beveiligingen, zoals een onderlatbeveiliging, inklimbeveiliging en fotocelbeveiliging, toegepast te worden, die zorgen voor een veilig gebruik van het rolhek.

Dit rolhek kan dagelijks gebruikt worden als afsluiting en is uitermate geschikt voor binnen montage voor winkelbedrijven, kantoorgebouwen en objectbeveiliging en is uitstekend toe te passen als beveiliging tegen inbraak en/of vandalisme. Tevens zijn de rolhekken te gebruiken als compartimentering in bedrijfshallen, retail, onderwijs, zorg, overheid en horeca.

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Pleuni Hemmes
Pleuni Hemmes
2024-04-29
Snelle communicatie en komen snel de klus uitvoeren. We hebben door ABBA onze houten vloer inclusief plinten laten schuren en lakken. Zij konden ook schilderklussen uitvoeren dus de trap laten schilderen door hun… daar hebben we spijt van. De houten vloer is mooi geschuurd en gelakt, maar op alle muren zat de lak van de plinten. Terwijl de plinten nog op de muren zaten hebben ze gelakt (zie donkere plekken op de muren). De trap werd door een extern bedrijf geschilderd wat ABBA had ingehuurd. De eerste dag dat ze waren geweest was maar de helft van het werk gedaan, dikke druppels op de trappen, met afplaktape de helft van de verf eraf getrokken. Uiteindelijk zijn de schilders teruggekomen maar hebben het niet helemaal kunnen verbeteren. De verf zit er nog geen 2 maanden op en we kunnen het nu al opnieuw laten doen. De verf bladdert er al helemaal af. Denk 2 keer na voor je hun een opdracht anders dan rolluiken laat uitvoeren.
V Tjokro
V Tjokro
2024-02-28
In 2022 heeft de heer Ab en zijn collega een rolluik geplaats. Netjes en goed gemonteerd. Vorig week heb ik de heer Ab gebeld omdat ik een geluid hoorde bij hard wind. Dit heeft de heer Ab onder garantie opgelost. Dit noem ik goede service! Dank!!
Suzanne Borgstein
Suzanne Borgstein
2024-02-20
Vandaag is een rolluik door ABBA zonwering bij ons geplaatst. 4 jaar geleden hebben ze ook al rolluiken bij ons geplaatst. De service is altijd goed. Ze reageren snel op berichten, komen afspraken en zijn vriendelijk. Vandaag ook meteen onderhoud gepleegd wat super fijn is. Daarom nu weer zonder twijfel voor ABBA zonwering gekozen!
GIGI. ALES
GIGI. ALES
2024-02-03
In dec '23 was ik nogal urgent op zoek naar een (ROMA) electrisch rolluik om mijn inpandig terras af te kunnen sluiten t.b.v. mijn vervoersmiddel. Abba Zonwering "gevonden" in mijn regio via Google; en ik zag meteen de zeer goede reviews! Contact via Whats App mogelijk wat ik persoonlijk heel prettig, snel en adequaat vind werken. Ab reageert heel snel en vriendelijk en is de volgende dag al komen in/opmeten etc. , en alles werd goed doorgesproken. Rolluik is zsm. besteld. Afg. wk. (febr. '24) heeft Ab samen met zijn collega het rolluik vakkundig en keurig geheel volgens afspraak gemonteerd. Het ziet er werkelijk PRACHTIG uit! Ik ben er superblij mee! Samengevat: Duidelijke info, vlotte reacties + vriendelijke en gezellige , zonnige communicatie, goed aanbod van kwaliteitsproducten, betrouwbaar, komt afspraken secuur na. Aanrader! Top.
Reijnoud van der Niet
Reijnoud van der Niet
2024-01-07
Een mooie PVC vloer besteld en trapbekleding. Vriendelijk geholpen. Echter heeft de ingehuurde persoon die de trap kwam bekleden de net geverfde trap en net gestucte muur beschadigd met zijn mes. Ook de heren die de vloer hebben geplakt hebben met het mes in de reeds geplakte vloer gesneden. Dit meerdere malen met foto's per mail en in Whatsapp aan ABBA zonwering en Wooninriching gemeld. Maar ik had al betaald en wordt er niet meer gereageerd. Erg jammer.
Patrick Verhoef
Patrick Verhoef
2023-12-13
Zelden zo'n goede service ervaren. Dank!
Diana van den Berg
Diana van den Berg
2023-11-22
Afgelopen week rolluiken geplaatst. Wij zijn erg tevreden. Ziet er prachtig uit. Ook hele goede service nadat we een rolluik op een open raam hebben laten zakken. Volgende keer kiezen we zeker weer voor ABBA zonwering
rowan roef
rowan roef
2023-11-17
Erg tevreden met ons recent geplaatste screens en groot zonnenscherm in de achtertuin (5.5m) Erg vriendelijke man, netjes gewerkt en snel reactie. Helaas is het nu herfst.. maar van de zomer kunnen we vol genieten van alle zonneschermen. Hopelijk een mooie investering geweest, maar nu al blij mee! Bedankt Ab!
Weep
Weep
2023-10-23
Wederom heeft ABBA een goede prestatie geleverd voor het aanbrengen van raambekleding in de douche en 2 ramen in onze dakkapel. Vorig jaar heeft ABBA ook een speciaal op maat gemaakte zonwering geleverd op de lessenaarsramen op onze aanbouw tot zeer grote tevredenheid.
Margreet Dijk
Margreet Dijk
2023-09-05
Zijn erg tevreden over de rolluiken die bij ons geplaatst zijn

Hier om u te helpen en te adviseren

Wist je dat je met ons kan chatten via WhatsApp?

Chat met ons
1
Advies nodig?
Hallo,

Kunnen wij u helpen?